NVIO avd Rana og omegn dekker i utgangspunktet Rana samt nabokommunene Hemnes, Nesna, Lurøy og Træna.
Til sammen er vi ca. 70 betalende medlemmer.

Foreningen ble stiftet 26. april 1990 under navnet Helgeland FN-veteranforening. Etter vedtak på årsmøtet i 1997, ble navnet endet til Rana og omegn FN-veteranforening. Navnet ble igjen endret etter henstilling fra forbundsstyret samt vedtak på Landsmøtet på vårt årsmøte i 2009. Den siste navneendringen tok også hensyn til at vi hadde deltatt i internasjonale operasjoner gjennom f.eks NATO slik at vi ikke var en forening kun for FN-veteraner. Mange av oss har også erfaringer og tjeneste fra både FN og NATO.

Vi prøver å holde i gang en rekke aktiviteter som medlemsmøter, veterantreff/pizzakvelder (arrangeres på vegne av Forsvaret på faste dager/kvelder - ikke krav om medlemskap hos oss for å delta på disse), foredrag og andre aktiviteter. Alle disse blir kunngjort gjennom vår aktivitetskalender eller møtekalender på disse hjemmesidene. Sjekk også vår gruppe på Facebook for oppdatert informasjon. 

Vi deltar også i forbindelse med offentlige arrangementer som 8. mai, 17. mai og 24. oktober.

Foreningen er også eier av en egen hytte som ligger på Umbukta ved grensen til Sverige. Denne kan leies for alle veteraner til redusert pris.

Informasjon om hytten, priser, booking etc finner du ved å trykke her (åpnes i nytt vindu).